10.jpg10a.jpg11a.jpg12.jpg12a.jpg13a.jpg14.gif14a.jpg15.jpg15a.jpg16.jpg16a.jpg17.jpg17a.jpg18.jpg18a.jpg19.jpg19a.jpg1a.jpg2.png20.jpg20a.jpg21.png21a.jpg22.jpg22a.jpg23.gif23a.jpg24.jpg24a.jpg2a.jpg3.jpg3a.jpg4.jpg4a.jpg5.gif5a.jpg6.jpg6a.jpg7.jpg7a.jpg8.jpg8a.jpg9.jpg9a.jpg

Giraffe Manor (Кения) - една нощ сред жирафите

Giraffe manor   "Имението на жирафите" (Giraffe Manor) е уникално имение и малък хотел в предградие Lang'ata на Найроби, Кения, известно със стадото от застрашени жирафи Ротшилд, които свободно обитават земите му. Всеки ден малко преди 9 сутринта, гигантските зверове се разхождат до къщата и мушкат главите си през прозорците и вратите в търсене на сутрешните лакомства. Гостите могат да хранят жирафите от масата за закуска, да ги снимат и да си взаимодействат с това добродушно животно през отворения прозорец, входната врата и дори от прозореца на спалнята на втория етаж. Това е единственото място в света, където можете да споделите закуската си с най-високото животно на планетата. 

Giraffe Manor е построен през 1932 г. от сър Дейвид Дънкан. Имота е разположен върху 150 акра земя надолу по течението на река Mbagathi, южната граница на град Найроби. През 1960 г. имението е закупено от местен инвеститор, който го отдавал под наем на поредица от хора, докато не изпаднало в несъстоятелност.

През 1974 г. Джок Лесли Мелвил, внук на шотландски граф, и неговата американска съпруга Бети, основателка на Африканския фонд за застрашени диви животни (AFEW), купили имота. Научавайки, че жирафите в Кения са застрашени, те приютяват 2.4-метровото и 450 кг тежащо бебе Дейзи, за което Бети в последствие написва книга и филм. Към Дейзи скоро се присъединява и бебето Марлон. Постепенно броят на тези миловидни животни нараства и към днешна дата броят им е около 10. Част от земята на имението е дадена на Центъра за жирафи, управляван от AFEW.

След смъртта на Джок, Бети решава да отвори дома си, който сега носи името Giraffe Manor, за посетителите. Днес, много туристи правят Giraffe Manor част от своето източноафриканско сафари. Някои от гостите прекарват тук по седмица и повече, а други се връщат в Giraffe Manor почти всяка година, завързвайки добро приятелство със собствениците на хотела.

Giraffe Manor е заобиколен от 140 акра гори. Освен стадото от жирафи, имението е дом и на много видове птици, големи семейства африкански глигани и неуловимата южноамериканска антилопа. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Giraffe manor

 

Giraffe manor

 

Giraffe manor

 

Giraffe manor

 

Giraffe manor

 

Giraffe manor

 

Giraffe manor

 

Giraffe manor

 

Giraffe manor

 

Giraffe manor

 

Giraffe manor

 

Giraffe manor  

Източник: www.amusingplanet.com